PulStar przechowuje dokumentację pacjentów, wizyty i zaimportowane obrazowanie w folderze danych. Domyślnie znajduje się on na tym Macu. Aby udostępniać pacjentów między kilkoma systemami PulStar, użyj udostępnionego folderu sieciowego.
Najprostszym sposobem jest Time Machine: podłącz dysk zewnętrzny i włącz Time Machine w Ustawienia systemowe > Ogólne > Time Machine. Upewnij się, że dysk lub folder zawierający folder danych PulStar jest uwzględniony w kopii.
Zmiana zaczyna obowiązywać od razu; nie trzeba ponownie uruchamiać PulStar. Przed przeniesieniem czegokolwiek PulStar zapisuje kopię zapasową i informuje, gdzie się ona znajduje. Po pomyślnym przeniesieniu dane są usuwane ze starego folderu. Aby wrócić do folderu na tym Macu, kliknij Przywróć domyślny.
Włącz opcję Synchronizuj ustawienia na karcie Ogólne, aby zachować te same ustawienia na innych Macach i iPadach przez iCloud. Ustawienia dotyczące jednego Maca, takie jak folder danych i sterowanie z Apple Watch, nie są synchronizowane. Dane pacjentów nie są synchronizowane w ten sposób.
PulStar korzysta z pamięci podręcznej, która przyspiesza wyszukiwanie. Jeśli lista pacjentów lub wyszukiwanie według dat wydają się nieprawidłowe, kliknij Przebuduj Pamięć Podręczną na karcie Zaawansowane. Wyczyść Pamięć Podręczną usuwa ją. Żadna z tych czynności nie wpływa na dane pacjentów.
PulStar wyświetla ostrzeżenie i działa bez zapisywania, więc wszystkie wprowadzone zmiany zostaną utracone po zamknięciu aplikacji. Połącz ponownie folder udostępniony lub ponownie ustaw folder danych w Ustawieniach.